Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vražda kachny po turecku

       Zvedla jsem oči od knihy. Všechna lehátka postrádají těla, která se teď plní obědem. Hladina vody v bazénu je tak rovná, že mám chuť se po ní projít. Zůstala jsem tu jen s nafukovacím delfínem, který líně leží na hladině. 

       Pohodička. Klídek. Z jednoho bungalovu nad schody ale vychází nějaký zvuk. Kompresor. Když už zmlkne, za chvíli jede nanovo. Rázem se delfín rozplave. Vlna na hladině. Druhá. S další mi dochází, že každou vlnu doprovází dunění. Hudbu vylučuju. Dinosaurus? A pak to přijde.

      Rododendrony pod schodama vyplivnou slonici. Paní. Mnohorozměrnou. Prostorově výraznější. Paní, co byla na obědě jistojistě první. A vyluxovala švédské stoly i se severokyperským personálem. Koukáme na sebe s delfínem. On se bojí o vodu v bazénu a já hledám pro slonici jemnější synonyma. Marně. Obdivuju ji. Chci mít její sebevědomí. Čtyřicetiletou slonici sice pod hadry neschováš, ale slonice v plavečkách z dětskýho oddělení je poněkud nepoměr. Postavila se pod schody a kouká nahoru. Za mými zrcadlovkami probíhá exkurze jejího těla. Kérka. Had, co přeměřuje svým tělem obvod jejich boků. Takže nejmíň anakonda. Jeho hlava a ocas se potkávají v místech, ehm, v místech, kam se přes své roztomilé bříško bez zrcadla roky nepodívala. Chci ji mít ráda. Chci mít pochopení. Třeba má dobrý srdce. Sloní. Je to taková ta velká sloní máma, co se za ni mláďata nebojí schovat. Možná byla na skok v ráji v rámci nějakého úrazu nebo choroby. Tak  se pak na to svoje tělo prostě vyprdla a užívala dobrot života. A kromě hada tam odkoukala obří perutě, který má vytetovaný před půlku zad. Co uškudlila na plavkách, dala za kérku. Můžu ji nadržovat jak chci. Žranice je neodvratná. 

      Ze schodů přiletěl ananas. Nafukovací. Lehátko. Slonice rozhodí rukama. Její turečtinu si překládám po svém: předkrm je jí málo. Letí další lehátko. Pizza. Chvíli to vypadá, že je slonice nasycena. Kontroluje žrádlo. Pak se odkolíbe zpět pod schody. Turecké zaklínadlo: Přineste konečně něco pořádnýho. Opona rododendronů se otvírá. Na scénu přichází nafukovací kachna! Obří černá kachna s dlouhým krkem a vzduchovou nádivkou je nesena důstojně se schodů třemi pážaty. 

      Slonice diriguje, kam přesně kachnu chce. Na hladinu. Kachna mrcha jak ucítí vodu, dává se do pohybu. Slonice nesouhlasí se svobodou nafoukaný kachny a třemi posunky dává pokyn pážatům, aby zkrotila tu divokou zvěř. Jedno páže skočí kachně po krku a zůstává pro jistotu na jejím hřbetě. Další dvě pážata ji strkají ke břehu. Teď už je to jasný. Tady dojde k vraždě! Slonice ji chce zabít vlastním tělem! Podle mě si vybrala schválně čas oběda, aby neměla svědky. Začínám o ni mít strach. 

      Osedlat kachnu. Jedna noha na kachně, druhá na břehu bazénu. Pážata fandí. Kachna odjíždí od břehu i s jednou sloní nohou a slonice se tak ocitá nad hladinou v roznožce. Bojuje. Jediná šance na její záchranu jsou teď perutě.  Bohužel jejich nosnost už od pohledu není dostatečná a slonice jde koupat anakondu. Bazén přišel o půlku vody a delfín se tlemí. 1:0 pro kachnu. 

      Pážata posouvají kachnu opět ke břehu. Slonice vzteky suší obrázky na těle. Nevzdává to. Pokus o rozběh, skok a plesk břichem na kachnu. Delfín nárazem doplaval ke břehu. Od moře vzlétli racci. Kolemjdoucí kyperské uklízečky se chytily zábradlí. Zemětřesení pomalu ustává. Kachna je nyní nakloněna jako Titanic před potopením. Chvíli se nic neděje. Páže se drží kachního krku. Slonice jakoby hledala, kde má kachna madla. Had ve vodě, prsa na kachně. Anorektické páže na kachně čapne slonici za ruce a zkouší ji vytáhnout na kachnu. Delfín a já už víme, že proporce těch dvou a sjízdnost opalovacího krému mluví jasně. Ještě tam kouknu od knihy, jestli mě třeba nepřekvapí. Ale to už slonici přikryla hladina. 2:0 pro kachnu.

     Ztrestat kachnu. Kachna je teď pevně fixována všemi pážaty ve vodě. Slonice se chystá ke skoku ze břehu zády k bodu dopadu. Pážata ukazují k nebi, aby skočila vysoko. Nechala si poradit. Vysokým skokem dala do pohybu tukový materiál, až anakonda zasyčela. Prsama si profackovala obličej, ale tentokrát cíl neminula. Dopadla na kachnu na znak. A kus krku. Úlevně se roztéká na hřbetě. Kachna má zlomený vaz. Jak jí dochází vzduch, její dlouhý krk pomalu a smutně klesá do vody.

Slonici ta výhra blaží.

Kachna ještě trochu žije,

i když se teď na ní smaží

obří tělo vražedkyně.

 

Čeká ji však brzy cela.

Kachna se už tváří chladně.

Až vypustí duši zcela,

slonice trest najde na dně!

Autor: Terezie Čerbáková | úterý 1.5.2018 23:37 | karma článku: 15,62 | přečteno: 533x
  • Další články autora

Terezie Čerbáková

Volvo, traktor a kočárek

Bylo mu už dvacet pět let, když ho můj muž adoptoval. Stal se hrdým otcem. Každý se ho ptal, jak k němu přišel. Všude s ním byl středem pozornosti. Pečoval o něho s mateřskou láskou. Dodnes je to jeho miláček.

24.5.2023 v 22:22 | Karma: 8,06 | Přečteno: 404x | Diskuse| Ona

Terezie Čerbáková

Vlk v županu

Wiki je děsně chytrá holka. Ví všechno o kynologii. Takže jako ví všechno o psech. Já jsem teda spíš odbornice na to kino. Ale náhodou i psa poznám. Wiki, teda celým jménem Wikipedie, říká, že předchůdcem psa je vlk obecný.

17.5.2023 v 22:01 | Karma: 9,87 | Přečteno: 277x | Diskuse| Společnost

Terezie Čerbáková

Láska v knedlíku

Sedím na lavičce před kostelem a věřím. Věřím, že po mši konečně všichni vyjdou. Zatím vyšel jen holub domácí a šněruje si to ke mně. Hlava mu jede v rytmu techno music a s každým krokem vyťukává zobákem do vzduchu morseovku.

13.1.2022 v 22:53 | Karma: 14,65 | Přečteno: 405x | Diskuse| Společnost

Terezie Čerbáková

Ty číčo!

Obdržela jsem titul Ty Číčo! Na ulici. Za nic. Na chvíli jsem skoprněla a zmohla se jen na vyrazné: Prosím? Kolíbajicí se seniorka si jen odplivla pres rameno: Seš číča! A kolíbala se dál. Slyšela jsem dobře. Fakt tam bylo P!

9.12.2021 v 21:23 | Karma: 18,89 | Přečteno: 947x | Diskuse| Ostatní

Terezie Čerbáková

Vyhořelá rachejtle

,,Mami, kdy přijde Ježíšek?" ,,Až si uklidíte pokojíček. Takže nikdy! " Období zázraků je tady. A na zázraky jsem tu já.

13.12.2019 v 23:15 | Karma: 17,29 | Přečteno: 530x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25,  aktualizováno  11:35

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

ANO nemá představu o budoucnosti, odpověděl Fiala Babišovi ohledně důchodové reformy

24. dubna 2024  11:22

Šéf ANO Andrej Babiš na svém účtu na sociální síti X tento týden zveřejnil video, ve kterém...

Kdo pošle hlas do voleb z ciziny poštou, bude moci jít volit znovu a jinak

24. dubna 2024  10:57,  aktualizováno  11:20

Pravidla pro volby poštou ze zahraničí se ještě oproti původnímu vládnímu návrhu změní....

Senior přivezl granáty na služebnu v Prostějově autobusem, ukradl je na vojně

24. dubna 2024  11:17

Osmdesátiletý muž, který minulý týden přinesl na policejní služebnu v Prostějově v igelitové tašce...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 580x
Narodila jsem se jako Husákovo dítě na Náchodsku. Praha mne spolkla natrvalo, až když ve školách visela fotka Václava Havla velmi pevně. Denním chlebem je mi profese fyziofitnesstrenérky a fitnessinstruktorky. Jsem organizátorka sportovních víkendu, táborů, milovnice své profese, života, hor - s lany i bez, švadlena, aranžérka, zednice, řidička traktoru, uklízečka, pradlena, kuchařka, prořízlá pusa, ale hlavně máma dvou dětí.

Seznam rubrik