Pidilidi pod mikroskopem

18. 04. 2018 21:55:49
Pidičlověk je savec obývající naši planetu. Anatomicky je shodný s maxičlověkem. Přesto jeho piditělo a pidimozek vykazuje mnoho odlišných znaků, které jsou připisovány krátkému pobytu na naší planetě.

Proto se náš výzkumný ústav rozhodl pro vědeckou studii právě tohoto tvora. Byl vytvořen několikačlenný team výzkumných pracovníků ve složení pedagog, psycholog, soudce, zdravotní sestra, tělovýchovný poradce, ekonom, uklízečka, myčka nádobí. Celkem tedy dvě osoby. Zato s tituly. Ing.architektka výzkumného programu, držitelka ceny za trpělivost, nositelka řádu úsměvu Helena a já, doktorka vět a nekonečných souvětí, držitelka ocenění Kotrmelec roku, kandidátka ceny za mír mezi pidilidmi.

Po několika nočních konferencích jsme se rozhodly založit výzkum na sociálním základě a náš výzkumný záměr utajit. Proto jsme ho skryly pod názvem příměstský tábor. Zaměřily jsme se na skupinu pidilidí, jež obývají planetu nejméně 4 roky a maximálně 10 let. Pro přehlednější výzkum byli pidilidé rozděleni do skupin s denním režimem a také denně jsme kladly skupinám úkoly.

Z naší studie vyplývá, že pidilidé byli dopraveni na naši planetu za účelem reprodukce. Rozlišujeme tedy pidiženu a pidimuže. Zároveň je ale každý jedinec individuální osobnost.

Srdce

Pidičlověk má menší srdce než maxičlověk. Na rozdíl od něho však není zatíženo dlouhým pobytem na planetě. Postrádá proto jizvy a oděrky způsobené lží, zlem, intrikami, závistí apod.

Mozek

Výzkum také ukázal na menší rozměry mozku. Pidičlověk je tak ve fázi přijímání a ukládání nových informací. Když je slyší. Jeho mozek rozlišuje totiž informace, které je a není ochoten přijmout. Velmi dobře reaguje na synonyma a odvozeniny slova hra, legrace, počítač, hranolky, bonbón. Do stavu neslyšícího se zapíná slovy vyjadřujícími zákazy a příkazy.

​ Pidičlověk není schopen vykonávat víc činností zároveň. Při činnosti je schopen mluvit, ale již ne přijímat informace. Na druhou stranu, pokud není zaměstnán, má nutkavou touhu stále něco sdělovat. Přičemž přestává vnímat, že nehovoří sám, a když tato informace dojde k mozku, zvýší hlasitost.Pro posluchače tak nastává obtížná situace, neboť v jednu chvíli přichází z několika pidiúst najednou několik naprosto důležitých informací. Pro něho.

Strava

Většina pidilidí praktikuje vegetariánský životní styl. Nebylo ovšem zjištěno, kam se ztrácí řízky. Ačkoliv převažovali ateisté, zaznamenaly jsme u některých postní období. Zajímavostí byla přímá úměra mezi stravou vysoké výživové hodnoty a výzkumným objektem. Čím zdravěji vyhlížející strava, tím větší vzdálenost pidičlověka od ní. Zvláštností jsou pidičověcí tzv. sacharidosenzory. Pidičlovek zachytí výskyt rafinovaného cukru na kilometry daleko.

Vylučování

Pidičlověk je důsledný v pitném režimu. Reakci pidiorganismu na tuto skutečnost vždy precizně hlásí. S oblibou využívá toalety k sociálnímu sblížení s jedním, dvěma až třemi pidilidmi. Ze záznamu technické zprávy objektu vyplývá, že zde probíhala zřejmě, řekněme, hromadná hloubková porada, na což nebyly odpady oné sněmovní místnosti připraveny. Výzkum v terénu prokázal, že někteří pidilidé odmítají reagovat na signály těla, pokud nedopravíme toaletu do lesního porostu. Někteří pidimuži s oblibou používají názvy svých reprodukčních orgánů, aby tak rozveselili své vrstevníky.

Oděv

Na některých částech oblečení pidičlovek lpí. Jedná se obzvláště o kusy oděvu s vyobrazením jakýchsi podivných bytostí. Jak se ukázalo, jen zdánlivě neživých. Např. bylo zaznamenáno, že Spiderman na tričku obědvá rajskou stejně jako jeho pidinositel, kterého to vůbec nevadí z míry.

Ponožky považuje za zbytečnou součást oděvu. Ani po měsících je nepostrádá. U příležitosti prvního výročí výzkumu je hodláme vystavit.

Hrubá motorika

Pidičlověk je tvor běhavý a skákavý. Na rozdíl od maxičlověka běhá a skáče i tam, kde nemusí. Tuto skutečnost je zapotřebí mít na paměti, pokud vyleštíte prosklené dveře. Naštěstí nerozbitné.

Jemná motorika

Jak se ukázalo při manuální činnosti, s delším pobytem na planetě se pidičlověk stává zručnějším. Pro některé jedince byla typická absence trpělivosti. Na druhou stranu tu byla ochota spolupracovat. A to i při činnostech, které nebyly součástí výzkumu. Při mytí nádobí vznikaly spory, kdo bude mýt a kdo utírat. Tvořila se dlouhá fronta odnašečů nadobí.

Sociální složka

Pidilidé se s oblibou sdružují mezi sebou. Pidiženy volí častěji jinou formu trávení volného času než pidimuži.​ Zajímavý byl výzkum jejich vzájemného řešení problémů, kdy se tyto dvě skupiny také lišily. Řešení problémů probíhalo nejprve verbálně, následně hlučně verbálně a pokud přesto nedošlo ke shodě, pidiženy přešly do fáze nekomunikace a pidimuži do pokusu o fyzickou likvidaci. Pro obě skupiny bylo charakteristické tzv. žalování.

​ Každý pidičlověk chce být kapitánem teamu. Bez ohledu na jeho schopnosti a dovednosti. Z tohoto výzkumu vyplynulo, že pidičlověk není sto samostatných rozhodnutí a je zapotřebí vždy asistence maxičlověka.

Vliv maxičlověka

Maxičlovek, obzvláště ten, co ho dopravil na naši planetu, je pro pidičlověka jakýmsi průvodcem jeho pobytu zde. V oficiálních pramenech ho nalézame pod pojmem rodič. Pidičlověk je jakousi kopií rodiče. Zajímavé bylo pozorování těchto rodičů v kontaktu se svým pidičlovělem. Všichni používali shodné rozkazovací věty: Oblékej se! Nebudu to opakovat! Trvá ti to! Spěcháme! Ukliď to! Jez!

Závěrem

V zásadě lze říci, že pidilidi jsou mírumilovná stvoření, pokud je jim vytvořeno vhodné prostředí s pevnými pravidly a rituály. Mylně jsme se domnívaly, že klíčové je pro ně vytvoření dokonalého prostoru, interiéru s moderním vybavením. Jak výzkum ukázal, nejlépe se pidičlovek cítí v exteriéru a zásadní je pro něho tkz. láska. Cosi nehmotného, co zahrnuje pohlazení, obejmutí, pochopení, dialog.

Tento výzkumný projekt byl velmi náročný pro celý náš team psychicky i fyzicky. V úvodu bylo obtížné rozeznat jednotlivé charaktery pidilidí, neboť se velmi významně lišily. Výzkum ale ukázal na zásadní zjištění.​ Pidičlověk je tvor průhledný. Vidíte-li jeho srdce, vidíte ho celého.

Terezie Čerbáková

doktorka vět a nekonečných souvětí

Autor: Terezie Čerbáková | středa 18.4.2018 21:55 | karma článku: 12.53 | přečteno: 326x

Další články blogera

Terezie Čerbáková

Volvo, traktor a kočárek

Bylo mu už dvacet pět let, když ho můj muž adoptoval. Stal se hrdým otcem. Každý se ho ptal, jak k němu přišel. Všude s ním byl středem pozornosti. Pečoval o něho s mateřskou láskou. Dodnes je to jeho miláček.

24.5.2023 v 22:22 | Karma článku: 8.06 | Přečteno: 400 | Diskuse

Terezie Čerbáková

Vlk v županu

Wiki je děsně chytrá holka. Ví všechno o kynologii. Takže jako ví všechno o psech. Já jsem teda spíš odbornice na to kino. Ale náhodou i psa poznám. Wiki, teda celým jménem Wikipedie, říká, že předchůdcem psa je vlk obecný.

17.5.2023 v 22:01 | Karma článku: 9.87 | Přečteno: 275 | Diskuse

Terezie Čerbáková

Láska v knedlíku

Sedím na lavičce před kostelem a věřím. Věřím, že po mši konečně všichni vyjdou. Zatím vyšel jen holub domácí a šněruje si to ke mně. Hlava mu jede v rytmu techno music a s každým krokem vyťukává zobákem do vzduchu morseovku.

13.1.2022 v 22:53 | Karma článku: 14.65 | Přečteno: 401 | Diskuse

Terezie Čerbáková

Ty číčo!

Obdržela jsem titul Ty Číčo! Na ulici. Za nic. Na chvíli jsem skoprněla a zmohla se jen na vyrazné: Prosím? Kolíbajicí se seniorka si jen odplivla pres rameno: Seš číča! A kolíbala se dál. Slyšela jsem dobře. Fakt tam bylo P!

9.12.2021 v 21:23 | Karma článku: 18.89 | Přečteno: 943 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 29.69 | Přečteno: 590 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.66 | Přečteno: 302 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 527 | Diskuse
Počet článků 16 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 580

Narodila jsem se jako Husákovo dítě na Náchodsku. Praha mne spolkla natrvalo, až když ve školách visela fotka Václava Havla velmi pevně. Denním chlebem je mi profese fyziofitnesstrenérky a fitnessinstruktorky. Jsem organizátorka sportovních víkendu, táborů, milovnice své profese, života, hor - s lany i bez, švadlena, aranžérka, zednice, řidička traktoru, uklízečka, pradlena, kuchařka, prořízlá pusa, ale hlavně máma dvou dětí.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...